Фруктово-овочева країна Джанні Родарі


Сьогодні читачі Центральної дитячої бібліотеки- хлопці та дівчата з літературного кафе "Читайки" потрапили до дивовижної книжкової країни- Фруктово-овочевої країни Джанні Родарі. А чому саме до цієї країни завітали наші читачі? Все дуже просто, адже у цьому році виповнюється 66 років  книжці  "Пригоди Цибуліно".
У чудовій казковій повісті відомого італійського письменника, лауреата Міжнародної премії імені Г. К. Андерсена Джанні Родарі розповідається про пригоди веселого цибуляного хлопчика Цибуліно та його друзів, які разом захищають скривджених і відновлюють справедливість.
Хлопці та дівчата на сторінках книги зустрілися з майстром  Виноградинкою, веселою Полуничкою, Редисочкою, графом Вишенькою, які допомагають Цибуліно подолати злих і жорстоких синьйора Помідора та принца Лимона.

Маленькі читачі подивилися відео-інформацію про відомого автора та уривок з фільму "Цибулино", де у епізодичній ролі знався сам Джанні Родарі. А після перегляду відвідувачі літературного кафе змагалися у літературному батлі. Хлопці та дівчата поділилися на дві команди- "Цибулино" та "Вишенки". На ігровому полі розташувалися мультимедійні клітинки з різноманітними завданнями. Гравці шукали відповіді на відео- та фото-питання, грали у літературну гру "Вірю-не вірю", відгадували портрети та пісні героїв фільму "Цибулино", встановлювали порядок подій у книзі, виконували творчі завдання та змагалися на швидкість у бліц-конкурсі.
Всі гравці отримали солодкі гостинці, гарні враження та найголовніше-нові знання.

 





 


Немає коментарів:

Дописати коментар