Всесвітній день The Beatles


16 січня у світі відзначають Всесвітній день The Beatles, легендарної британської групи, "ліверпульської четвірки", творчість якої призвела до появи "бітломанії" - захоплення, поклоніння фанатів. Всесвітній день The Beatles відзначається за рішенням ЮНЕСКО, яке було прийнято в 2001 році. Дата, 16 січня, вибрана не випадково. Саме в цей день в 1957 році відкрився клуб The Cavern, де почали свій шлях до слави тоді ще нікому не відомі молоді музиканти Джон Леннон, Пол Маккартні і Джордж Харрісон. Через кілька років до них приєднався ще один майбутній "бітл" - Рінго Старр.
Крім того, 16 січня, хоча і дещо пізніше, сталася ще одна знаменна подія в історії групи: в цей день в 1964 році журнал Cashbox присвоїв пісні I Want To Hold Your Hand перше місце в американському хіт-параді, після того як цей сингл розійшовся мільйонним тиражем всього за 10 днів.
У звичному складі The Beatles проіснували вісім років, випустивши за цей час 13 альбомів.
Зала мистецтв Центральної дитячої бібліотеки також приєдналась до святкування цього дня. Сучасна молодь не дуже знайома з творчістю цієї культової групи, але вона не заслуговує на забуття. Саме для цього у залі мистецтв розкинулась виставка "The Beatles -назавжди".Читачі можуть познайомитись з літературою, присвяченою цій групі, потримати у руках та навіть прослухати пластинки з їх хітами.


Немає коментарів:

Дописати коментар