Новорічні чарівники з усього світу


Прадідом всіх Дідів Морозів з різних країн світу вважають Святого Миколая. Але зараз колег нашого улюбленого Діда Мороза стільки, що й перерахувати важко. Сьогодні ми дізнаємось захоплюючу історію про декількох з них.


Український Дід Мороз
Цього пана ми дуже добре знаємо. Це він кожен раз на Новий рік приносить під ялинку чудові подарунки. Червона шуба, довга біла борода, хутряна шапка і валянки, кришталевий посох - основні атрибути українського Діда Мороза. Їздить він на трійці коней, на лижах або ходить пішки з мішком подарунків. А живе на Північному полюсі. Навесні ж, за казкою В. Одоєвського, поселяється в колодязі, або де «і влітку холодно буває».
Снігуронька - внучка Діда Мороза, яку зліпили зі снігу. В її супроводі, або з маленьким хлопчиком - Новим Роком - Мороз відвідує кожен будинок і роздає маленьким дітям подарунки.


Американський колега Діда Мороза - Санта Клаус
Американського Санту всюди супроводжує олень Рудольф-Червоний Ніс, який вміє розмовляти. Для того, щоб летіти по небу, Санта Клаусу варто лише засунути палець в ніздрю оленю. Санта може пересуватися і на упряжі оленів.Спустившись в будинок по димоходу, американський Дід Мороз кладе свої подарунки в спеціально підготовлені великі шкарпетки.


Шведський друг Діда Мороза - Юль Томтен
Юль Томтен в перекладі зі шведського означає «Різдвяний гном». Живе він в чарівному лісі. Помічника його звуть сніговик Дасті, а біля його будинку снують маленькі ельфи.

Італійський заступник Діда Мороза - Баббо Натале

Цей новорічний чарівник заходить в будинок через камін. За традицією, в кожному італійському будинку йому залишають чашечку молока. У Баббо Натале є подруга - відьма Бефана. Вона дарує подарунки тільки слухняним дітям, а бешкетники отримують лише купку попелу або вугіллячко.

Увлін Увгун - приятель Діда Мороза з Монголії

Новий рік в Монголії - це ще й свято всіх пастухів. Тому Увлін Увгун вважають ще й головним пастухом. В руках він тримає батіг, на поясі - сумку з кресалом. Помічницю монгольського Діда Мороза звуть Зазан Охин - Дівчинка сніг.

Помічник Діда Мороза з Нідерландів - Синтер Клаас

Синтер Клаас припливає в Нідерланди з Іспанії на кораблі в супроводі чорношкірих слуг. У багатьох містах після прибуття Синтер Клаас урочисто проїжджає зі своєю свитою вулицями, де його зустрічає місцева влада.

Фінський приятель Діда Мороза Йоулупуккі

Різдвяний дідусь або Різдвяний козел - саме так перекладається це ім'я з фінської мови. Він одягнений в куртку із шкіри козла, носить червону шапку і підперезаний шкіряним поясом. Живе разом з дружиною і цілим сімейством гномів в хатинці на високій горі.

Одзи Сан - колега з Японії

Одзи Сан привозить подарунки дітям з моря. Одягнений він в симпатичний червоний кожух.
Найпопулярніший подарунок на Новий рік в Японії - кумаде - бамбукові граблі, щоб було чим загрібати щастя. Сосну в цій країні вважають символом довголіття, саме тому нею прикрашають мало не весь будинок.

Пан із Бельгії - Святий Миколай

Мудрі бельгійці напевно знають: сім'я, яка дасть притулок Святому Миколаю, отримає золоте яблуко. Бельгійського Діда Мороза всюди супроводжує вірний слуга Чорний Пітер.

Узбецький Дід Мороз - Корбобо

До узбецьким дітям Корбобо приїжджає разом з онукою на ім'я Коргіз. А привозить його надійний помічник - ослик.










За матеріалами дитячого порталу "Пустунчик"

Немає коментарів:

Дописати коментар