Міжнародний день ескімо


24 січня відзначається «солодке» свято - Міжнародний день ескімо (International Eskimo Pie Day). Дата святкування була обрана тому, що саме в цей день в 1922 році власник магазина солодощів в місті Онава (штат Айова, США) Християн Нельсон отримав патент на ескімо. Ескімо - це вершкове морозиво на паличці, покрите шоколадною глазур'ю. І хоча його історія налічує вже кілька тисячоліть (є думка, що вже в Древньому Римі імператор Нерон дозволяв собі подібний холодний десерт), але Днем народження ескімо прийнято вважати саме 24 січня. І, звичайно ж, ескімо - це не просто морозиво, це символ безтурботних літніх днів, смак дитинства, любов до якого багато людей зберегли на все життя.
В Міжнародний день ескімо всі любителі цих ласощів можуть з'їсти його з особливим змістом, відсвяткувавши так це свято.  А Центральна дитяча бібліотека радить це один чудовий спосіб святкування- прочитати чудові книжки про морозиво та ескімо.

Марина Потоцька "Петя і морозиво"
Коли старий Капітан Кавник відправляється в далеке плавання, Вішалка з шафи відлітає разом з пташиною зграєю, Ведмедик із зоопарку перетворюється в хмару, а хлопчик Петя ледь не стає найбільшим жаднюгою на світлі, - знайте: це відбуваються звичайні чудеса. Ну а якщо ви самі вирішите створити диво, мабуть, краще спочатку потренуватися - інакше може вийти, як у тата, який вирішив влаштувати мамі вихідний.
Діана Арсеньєва "Кому морозива?"
Колись це було частування тільки для королів, а рецепт його приготування вважався державною таємницею. Яке морозиво їв Олександр Македонський? Хто винайшов вафельний стаканчик і ескімо? Прочитавши книжку, ви познайомитеся з різними міфами, легендами і фактами, пов'язаними з історією морозива. А ще дізнаєтесь про те, як його роблять сьогодні.

Олег Рой "Морозива багато не буває"
Одного разу казкове місто Мишкін переполошила звістка про те, що Кот Вчений став продавати в кафе "Лукомор'я" морозиво. Яких тільки видів цих ласощів у нього не було - і з ягодами, і з динею, і з м'ятною жуйкою, і навіть зі смаком піци! Дівчата з "Казкового патруля" відразу здогадалися, що у Кота є якась таємниця, але ніхто з них навіть уявити не міг, скільки неприємностей може принести звичайне морозиво! ..

Роб Скоттон "Кошеня Шмяк на фабриці морозива"
Сьогодні кошенята всім класом відправляються на фабрику морозива. Шмяк і його кращий друг Сирник передчувають, що їм дістанеться ціла гора ласощів. Але вони навіть не підозрюють, що ще на них чекає під час цієї екскурсії ...


Немає коментарів:

Дописати коментар