Міжнародний день тигра



Дикі кішки завжди привертають нашу  увагу. Незважаючи  на те, що ці тварини досить небезпечні, вони ще й шалено привабливі!

 Леопард, пантера, гепард, ягуар, «король звірів» лев – усі дикі представники сімейства котячих викликають захоплення. В честь одного з таких «мурчиків» заснували свято – Міжнародний день тигра. Він відзначається щорічно 29 липня. Свято було запроваджено 10 років тому на Міжнародному форумі «Тигровий саміт», де обговорювалися проблеми збереження популяції цього хижого виду тварин. Ініціатива святкування Дня тигра належить 13 державам, де смугасті хижаки ще живуть в дикій природі.

Як відзначають Міжнародний день тигра? У різних країнах, зрозуміло, по-різному, але найбільш поширений варіант – це частування тварин у зоопарках святковими стравами.

Цікаві факти про другого після лева «короля»

1.     Ім’я великої смугастої дикої кішки походить від давньоперського слова taig. Його значення повністю відповідає звичкам тигра – швидкий, гострий.

2.    Тигр є досить великим хижаком. За своїми розмірами він поступається тільки бурому та білому ведмедям – відомим гігантам.

3.    Тигр  не здатний видавати нявкаючих звуків, натомість від його гарчання холоне в жилах кров.

4.    Популяція білих тигрів малочисельна, але виглядають такі наслідки мутації більш ніж ефектно: чорні смужки на білому тлі та прекрасні блакитні очі.

5.    У сутінках тигри бачать просто чудово. А в темряві зір тигра в 6 разів кращий за людський!

6.    Смугастим тигр залишається навіть в тому випадку, якщо його поголити. Візерунки ніби відбиваються на шкірі тварини.


Приходь до бібліотеки та прочитай ще більше «смугастих» цікавинок про красенів-тигрів!


Немає коментарів:

Дописати коментар