Творча чудасія «Ґудзик і К^о»

Привіт, друзі! З вами знову арт-майстерня «Веселі ідейки». Сьогодні запрошую вас до творчої чудасії «Ґудзик і ».

 Спочатку трішки історії. Як гадаєте, коли з’явились ґудзики? Археологи стверджують, що найдавнішими слід вважати ґудзики, виявлені при розкопках в долині Інду. Вони датуються III тисячоліттям до н. е. Уявляєте, скільки пройшло часу

Досить дивно, але це факт, що спочатку ґудзики стали популярні у чоловіків, а жінки ще довгий час продовжували користуватися шпильками і булавками.

Спочатку ґудзики буквально «кричали» про високий статус власника. Тому дозволити собі таку деталь костюма, як ґудзик, міг далеко не кожен. Ґудзики виготовляли з благородних металів і часто прикрашали дорогоцінним камінням. Вони виготовлювались з золота, срібла зі вставками з бірюзи, перлів, коралів, а також зі слонової кістки, символізуючи достаток і високе положення в суспільстві. Їх передавали у спадок, включали до складу приданого.

Всього сто років тому в Англії існував такий кумедний звичай: дівчатка з дитинства починали збирати найкрасивіші ґудзики. Коли вони дорослішали, а кількість ґудзиків дорівнювало 999, наступав той день, коли дівчата повинні були зустріти свого судженого.

І це не уся історія ґудзиків, а тільки частина. Якщо хочеш дізнатися більше, переходь за посиланням:

https://www.facebook.com/285981522073858/videos/249821665967730

У сучасній моді ґудзики використовується за прямим призначенням – пришивання до одягу, а також для веселих поробок.

Цікаві ідеї дитячих поробок дивись за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=ypoo5GX0G4I

До вашої уваги книжки, які допоможуть у творчості. Це так чудово, яскраво і просто робити щось власноруч!

Немає коментарів:

Дописати коментар