Книжки про Новий рік і Різдво завжди занурюють нас в казковий світ, розповідають дивовижні історії, від яких на душі стає тепло й безпечно.

Саме до таких книжок належать казкові повісті британського музиканта та письменника Тома Флетчера  «Різдвозавр» і «Різдвозавр та зимова відьма» («Видавництво Старого Лева»). 

Хто ж такий Різдвозавр? Уявляєш, це найсправжнісінький динозавр, який вилупився з яйця, яке пережило Льодовиковий період, яке знайшли ельфи на Північному полюсі і яке висидів... Санта. І яке тріснуло … на Святвечір)). 

І далі розпочинається історія - зворушлива, по-різдвяному тепла й сповнена гумору. Хтозна, чи вийшла вона такою, якби перед автором не постало завдання зобразити одного з головних героїв, хлопчика Вільяма Трандла, прикутим до інвалідного візочка...

Том Флетчер сподівається, що ця історія змусить людей на візках пишатися собою і, можливо, «відкриє очі тим, хто не сидить у візку, як відкрили їх мені». 

Пригоди різдвяного динозавра і Вільяма зачарували дітей з усього світу. Не дивно, що незабаром письменник написав захопливе продовження під назвою «Різдвозавр та Зимова Відьма».

В цій повісті Вільям дивовижним чином опиняється в майбутньому і дізнається, що в ньому немає Різдва! Він не може повірити, що існування Санти, ельфів та магічних оленів опинилося під загрозою через найголовнішого нечемнюха – містера П. І тепер саме Вільяму разом з друзями потрібно змінити хід подій, щоб врятувати улюблене свято…

Подивись зворушливе відео від самого автора Тома Флетчера  за посиланням:

https://ru-ru.facebook.com/starlev/videos/the-christmasaurus-and-the-winter-witch/2392410037468074/ 

Книжка «Різдвозавр та Зимова Відьма» з’явилась в нашій бібліотеці завдяки  Українському інституту книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар