ХАЙ НАВЧАННЯ В РАДІСТЬ БУДЕ В ЧАРІВНІЙ КРАЇНІ ЗНАНЬ!

 

Перше вересня, перший день осені, перший день навчального року! Вітаємо всіх наших читачів, їх батьків та  вчителів з Днем знань! Бажаємо учням наснаги, плідного навчання і відмінних результатів! Бажаємо МИРУ та ПЕРЕМОГИ!

В світі не існує єдиної дати для початку нового навчального року — різні країни встановили для цього різний час. Першого вересня розпочинають навчання хлопці та дівчата в Молдові, Туркменістані, Таджикистані, Казахстані, Киргизстані, Вірменії, країнах Балтії, у Польщі, Словенії, Чехії,  Бельгії, Ірландії, Угорщині, Македонії, Ізраїлі, Китаї та ще близько 100 країнах.

А в багатьох країнах світу школярі вже сидять за партами, а в деяких — підуть до школи ще нескоро.

    У Словаччині школярі збираються на день пізніше, другого вересня, тому що перше вересня є національним святом — Днем Конституції.

    Натомість у скандинавських країнах навчальний рік стартує дещо раніше: у третій тиждень серпня в Швеції і з середини серпня у Фінляндії.

    У Сполученому Королівстві Великобританії учні йдуть до школи в перший тиждень вересня.

    При цьому навчальний рік в Ірландії ніколи не починається в понеділок. Можливо, це тому, що понеділок вважається днем духів.

    А в Іспанії початок навчального року випадає на середину вересня, найчастіше — 11-13 вересня. Причому дата початку навчання може бути різною для шкіл одного регіону.

    У Канаді навчальний рік починається в перший вівторок вересня, після святкування Дня Праці (Labor Daу), який вважається офіційним закриттям літнього сезону.

    А от в США діти сідають за парти і наприкінці липня, і в серпні, й у вересні, адже кожен освітній округ сам визначається з цією датою.

    У Японії перший дзвоник лунає в квітні, коли зацвітають сакури. Тут вважають, що весна — це початок нового життя, тому саме час починати вчитися.

    Так само у квітні розпочинається навчальний рік в Індії.

    Школярі Камбоджі йдуть до школи 1 жовтня, а відпочивають з 30 липня по 30 вересня — в період дощів, коли часто бувають повені.

    А от в Шрі-Ланці учні сідають за парти тоді, коли маленькі українці радіють подарункам від Діда Мороза та зимовим канікулам — в перший понеділок січня.

    А в Австралії навчання починають у лютому. Адже саме тоді за їхнім календарем завершується літо.

    Цікавою є ситуація з «першим дзвоником» у Новій Зеландії. Тут дитина йде до школи тоді, коли їй виповниться 5 років, незалежно від пори року і дня тижня.

    Натомість у Південній Кореї навчальний рік починається в березні для тих дітей, кому виповнилося вісім років.

А тепер саме час згадати книжки про веселе цікаве складне шкільне життя! 

Немає коментарів:

Дописати коментар