Літературно-географічна мандрівка «Музейна Європаті»

Поміж тисяч і тисяч різних музеїв, які створило людство у всьому світі, існує низка  літературних музеїв, які присвячені різним письменникам, літературним героям та популярним книжкам.

Нумо, здійснимо разом літературно-географічну мандрівку музеями Європи.

Перша зупинка – Швеція. На острові Юргорден в одному музеї мешкають майже всі герої творів Астрід Ліндгрен. На диво, тут можна все чіпати, скрізь бігати і гратися.

Друга зупинка – Фінляндія. І музей і парк разом. Це - Долина Мумі-тролів. Цілого дня тут буде замало, бо відвідати потрібно багато місць – мумі-дім, мумі-підвал, мумі-горище…

Третя зупинка – Латвія. В цій країні є музей барона Мюнхгаузена. Повірте – це чиста правда! Тут свої найкращі роки провів цей літературний герой, не сам, а з дружиною Якобіною.

Четверта зупинка – Іспанія. Музей Дон Кіхота в містечку Сьюдад-Реал – це особняк, в якому зберігаються сотні картин, гравюр, статуй та малюнків Дон Кіхота та вірному йому Санча Панса.

П’ята зупинка – Франція. У 35 км від Парижа розташовано замок Бретей – це «володіння Кота в чоботях» із казки Шарля Перро. Тут багато кімнат – кожна з них – окрема історія німецького казкаря. 50 воскових фігур різних героїв чекають на зустріч з кожним маленьким або дорослим відвідувачем.

Чесно кажучи (і це зовсім не таємниця), таких літературно-музейних зупинок у Європі набагато більше, ніж 5. «Музей Аліси в країні пригод», «Музей Шерлока Ґолмса» та «Музей Гаррі Поттера» (Велика Британія), «Музей Д’Артаньяна» (Франція), «Музей Джульєтти» (Італія) та інші.

Кожен музей варто відвідати хоча б віртуально! Бажаємо вам, юні друзі, цікавих зустрічей і приємних вражень від літературно-героїчної мандрівки «Музейна Європаті».

Немає коментарів:

Дописати коментар