Арт-зустріч "Чарівники з дитинства"



Мабіть, всі ми в дитинстві читали книжки, але не завжди запам`ятовували їх назви та авторів, але ілюстрації так нас вражали, що запам`ятовувались на все життя. Так чарівна сила художника-ілюстратора може прищепити любов до книжки. Саме слово "ілюстрація" з латинської перекладається як "освітлення". Хто ж ті найкращі українські художники, які освітлюють юним читачам шлях до книги, дізнались читачі Центральної дитячої бібліотеки на арт-зустрічі "Чарівники з дитинства".
Хлопчики та дівчатка подивились відеоматеріал та послухали розповідь про видатних українських ілюстраторів- Катерину Штанко, Євгенію Гапчинську, Владислава Єрко та Костя Лавро.
Роботи Євгенії Гапчинської дуже добрі, трішки наївні та щирі. Кожного року художниця робить чимало нових виставок в Україні та закордоном. Її найвідоміша робота з ілюстрації дитячих книг  – "Аліса в країні чудес" Льюіса Керрола (видавництво компанії Art Nation). Ілюстрації цієї магічної книги оживали прямо на очах дітей, коли бібліотекарь скористалась спеціальним мобільним додатком, розробленим спеціально для цієї книги. Діти були просто у захваті! 
Владислав Єрко - переможець багатьох художніх та книжкових виставок, володар численних нагород. Проілюстрована ним "Снігова королева" Ганса Христіана Андерсена завоювала гран-прі на всеукраїнському конкурсі "Книжка року – 2000", титул "Найкраща дитяча книга – 2006" у США, медаль Фонду Андерсена та чимало інших нагород. Читачі бібліотеки із захватом роздивлялись ілюстрації цієї книги та навіть намагались їх намалювати самостійно.
Катерина Штанко має безліч нагород і дипломів за свої неповторні, яскраві ілюстрації. А зробила вона їх чимало, адже встигла оформити вже кілька десятків дитячих книг. 


Кость Лавро –лауреат Шевченківської премії. Його роботи неодноразово входили до виставок дитячої книги у Болоньї, Братиславі, тощо. Його ілюстрації до книжки "Ніч перед Різдвом" Миколи Гоголя здобули численні нагороди та титули.
Класичні котики та зайчики Костя Лавра стали улюбленими мальованими персонажами багатьох українських дітей, та й наші читачі на стали виключенням.
Діти, що відвідали арт-зустріч настільки надихнулись творчість видатних українських художників-ілюстраторів, що взялися і самі малювати. Хто знає, можливо, хтось з них у майбутньому стане талановитим та відомим на весь світ ілюстратором.

 





Немає коментарів:

Дописати коментар