Арт-акція "Права людини очима дітей"



Ми всі по-різному думаємо, говоримо, виглядаємо, чинимо, але завжди повинні пам'ятати, що всі люди на землі мають однакові права. Все починається з дитинства ... Саме в дитинстві формується людина, її особистість. Тому так важливо розповідати дітям про їхні права та обов'язки.Центральна дитяча бібліотека до Року реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!» провела арт-акцію "Права людини очима дітей". Дитина найчастіше виражає свої почуття та переживання через творчість, тому читачі бібліотеки взяли в руки  олівці і фарбами, фломастери і крейду та "розповіли" дорослим через свої малюнки, як вони розуміють права людини. Звичайно, у ході малювання, у дітей виникали додаткові питання, у яких їм допомагали розібратися бібліотекарі та книги. Таким чином, арт-акція "Права людини очима дітей" активно посприяла формуванню правового світогляду дітей та системи теоретичних поглядів на права людини. Крім того, у хлопчиків та дівчаток сформувалась активна позиція щодо реалізації себе та своїх прав у житті.
Звичайно, такий творчий підхід до реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!» допоміг розвити логічне мислення читачів бібліотеки та інтерес до правових знань.

Діти виражали через малюнки своє розуміння прав на ім`я та громадянство, на захист, на медичну допомогу, на відпочинок, на інформацію, на сім`ю та на навчання.
А переможцем серед учасників арт-акції стала Вельмовазова Олена, яка у своєму малюнку виразила думку, що найголовнішим пріоритетом у суспільстві повинна бути людина та її права.



Немає коментарів:

Дописати коментар