Живу, люблю і дихаю тобою, моє найкраще місто на землі...


Краєзнавство є одним з провідних напрямків діяльності бібліотек, і це – характерна риса нашого часу, коли українське суспільство приділяє значну  увагу вихованню патріотизму, знанню вітчизняної історії та літератури. Забезпечення доступності краєзнавчих інформаційних ресурсів, продуктів і послуг дитячих бібліотек можливо сьогодні лише у поєднанні традиційних та інноваційних форм роботи, використанні сучасних технологій.
Семінар «Краєзнавство як дійовий засіб патріотичного виховання дітей» відкрила директор Централізованої бібліотечної системи для дітей Оганесян Марина Володимирівна, відзначивши творчі здобутки дитячих бібліотекарів, їх старанну працю у справі формування свідомої особистості.
У своїй доповіді завідуюча методико-бібліографічним відділом Кабулова Олена Борисівна зазначила важливість краєзнавчої роботи з дітьми для виховання в них любові і поваги до свого краю, своїх земляків, збагачення духовного світу підростаючого покоління. В цьому допомагають краєзнавчі турніри, екскурсії, етнофестивалі, історичні мандрівки, створення музеїв у бібліотеках тощо.
Але покоління Digital не так легко зацікавити чимось, тому в останні роки відбулося переосмислення основних напрямів краєзнавчої роботи з метою відродження національної культури, відновлення історичної пам’яті народу. Бібліотеки повинні активно використовувати мережеві ресурси, створювати мультимедійні краєзнавчі колекції, просувати свої краєзнавчі продукти в інтернеті, соціальних мережах.






Немає коментарів:

Дописати коментар