З Днем народження, пані Зірко!



Сьогодні ми хочемо привітати з ювілеєм українську письменницю, лауреата престижних літературних премій, талановиту журналістку – Зірку Захаріївну Мензатюк. Перш за все авторка прославилася  яскравими і захоплюючими  дитячими книгами, наповненими веселими пригодами, чарівними персонажами та істинно українськими мотивами.
У своїх творах для найменших читачів письменниця вмиє цікаво й зрозуміло  розповісти про важливі історичні події. А її добрі казки і вірші радують читайликів  та їхніх батьків красою мови, сюжетом, мудрими порадами.
В читальній залі для дошкільнят та учнів 1-4 класів ЦДБ діти можуть почитати книжки «Тисяча парасольок», «Мільйон мільйонів сестричок», «Зварю тобі борщику», «Арніка», «Макове князювання», «Чарівні слова», «Таємниця козацької шаблі».

Читайлики, що  завітали на story-time для малят, залюбки послухали «Казочку про поганий настрій». Тепер  вони знають: навіть, коли йде дощ, не треба сумувати.




А ось у збірці «Зварю тобі борщику» всі казки не лише веселі й цікаві, але ще й дуже смачні. І відразу хочеться разом з Олесею та Івасем, героями цих казок, скуштувати запашного борщу, смачнючих вареників, солодких млинців та інших українських страв.

Про незвідані таємниці української мови йдеться у казках «Чарівні слова». Виявляється, зі звуками, буквами, словами можна гратися і при цьому добре засвоїти правопис.


«Макове князювання» – збірка оповідань Зірки Мензатюк про українські народні свята, впорядкована за календарно-обрядовим принципом. Вони  у художній формі знайомлять читача з традиціями нашого народу, з його споконвічними цінностями.
На сторінках книги «Таємниця козацької шаблі»  – захоплююча мандрівка замками України, переплетення сучасного і минулого, містики і реальності, багато пригод і гумору.

 Шанувальники української літератури бажають творчого натхнення та міцного здоров’я  улюбленій письменниці Зірці  Мензатюк!

Немає коментарів:

Дописати коментар