«Немає кращої землі, ніж та, що зветься рідним краєм»


Фахівці ЦБС для дітей плідно працюють в усіх напрямках краєзнавчої діяльності, які є вкрай необхідними та затребуваними. З метою впровадження інноваційних форм масової роботи, а також обміну сучасним досвідом був проведений історико-краєзнавчій медіафестиваль «Немає кращої землі, ніж та, що зветься рідним краєм».
До створення презентацій з краєзнавчої тематики долучилися всі структурні підрозділи ЦБС для дітей.
Краєзнавчий сектор ЦДБ представив літературний етюд «Пори року в Бессарабії»: чудові краєвиди міста супроводжували ліричні рядки з віршів поетів-краян. Відділ мистецтв ЦДБ показав проект «Художники Бессарабії», що знайомить з життям і творчістю  митців Ізмаїлу.
Відділ обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів зробив краєзнавчий колаж «Літературними стежками рідного краю». Бібліотекарі поділилися досвідом з організації та проведення літературних зустрічей з авторами дитячих віршів Тамілою Кібкало та Любов’ю Алєйникової.
Працівники відділу обслуговування учнів 5-9 класів представили пізнавальну краєзнавчу гру «Чи знаєш ти своє місто?», в ході якої потрібно відповісти на запитання з чотирьох категорій: про історію Ізмаїлу, видатних діячів, природу та сьогодення міста.
Філія №2 запропонувала краєзнавчу фото-мозаїку «В об’єктиві – Ізмаїл». Учасники семінару з азартом долучилися до пошуку відсутніх або зайвих елементів на відомих усім мешканцям міста пам’ятках.
Бібліотека-філія №3 розробила «Мовно-математичну шифровку», зламати яку непросто, але дуже захоплююче. Ще один проект працівників філії – «Гра-мандрівка містом Ізмаїл».
Фахівці філії №4 презентували свій творчий доробок в напрямку краєзнавчої діяльності – фотовікторина «Вулиці Ізмаїлу», гра «Поле чудес», бібліодайвінг «На рідних берегах Дуная», що знайомлять  читачів з історією нашого міста, краю, з природою Бессарабії, видатними земляками. Докладніше вони розповіли про захід  «ізмаїльська дошка пам’яті «Афганці Ізмаїлу».  Це складна тема, та важливою  місією саме бібліотекарів є пам’ятати та нагадувати молодим про трагічні події, про наших земляків, які полягли на тій війні.
Філія №5 підготувала краєзнавчий головоштурм «Дивовижний Ізмаїл: 5 фактів». Гравці повинні розв’язати шифрограми, щоб прочитати ключові слова, пов’язані з історією Ізмаїлу.
Медіафестиваль став ще одним доказом того, якими завзятими, наполегливими краєзнавцями-ентузіастами є дитячі бібліотекарі, скільки  креативних, оригінальних ідей вони генерують, як популяризують літературу про малу батьківщину.

Обмін цікавими ідеями та успішним досвідом стане в нагоді всім бібліотекарям – відданим своїй справі людям, які роблять все, щоб виховати любов і дбайливе ставлення до свого краю у своїх читачів. 
Посилання на презентації: https://drive.google.com/open?id=10FppAMBrsMUqC38m15EhEwj_DM1YoFcI







1 коментар: