Літературна мандрівка «Незвичайні таємниці природи»


Привіт, читайлики! Чи любите ви подорожувати так, як це любить невгамовний дослідник живої природи Тошка?! Цього разу на засідання Малої академії природи Тошка запросив своїх друзів, щоб познайомити їх з творчістю письменника-натураліста Миколи Сладкова, ювілей якого відзначався нещодавно.

 Ознайомившись з біографією Миколи Сладкова, хлопці та дівчата «вирушили» по лісовій стежці. Блукаючи серед старих дерев, можна побачити багато цікавого, тому що у лісі постійно щось відбувається. Потрібно тільки добре прислуховуватися, вдивлятися. І ось тут на юних натуралістів чекала вікторина «Вгадай звірів». За описом автора треба було відгадати, хто ж приховався на фото.
Далі стежка веде у глиб лісу. Які тільки таємниці не відкриваються нам! Ось покусані кимось гриби, а тут – погризені шишки,  далі – розколоті горіхи. А ще всюди подряпини від кігтів, сліди - великі і маленькі.
Неодмінно дізнатися - що, як, чому відбувається в лісі - справжнє завдання для кожного любителя природи! Діти зробили невеличку зупинку, щоб зіграти у гру «Кмітливі дослідники». Читачі відгадували, де чиї сліди, чиї вушка стирчать зі снігу, хто де зимує. Швидко та весело впоравшись із завданням, дослідники дісталися до «сторожки» письменника, в якій він робив свої записи про надзвичайно цікаві і пізнавальні випадки з життя звірів та птахів. І вже тут читачі перевтілились у акторів лялькового театру: вони розіграли невеличкі кумедні сценки за казками ювіляра.
        Літературна мандрівка закінчилась, але допитливість, 
зацікавленість творами Миколи Сладкова і таємницями природи залишаться із гуртківцями назавжди, допоможуть читайликам стати справжніми добрими друзями навколишнього світу.



















Немає коментарів:

Дописати коментар