Маленький, але дуже важливий

30 березня весь світ святкує День олівця - а ми представляємо вашій увазі добірку цікавих фактів і історій, так або інакше пов'язаних з «винуватцем» цього дня!

Любі читачі, пропонуємо вам ТОП-7 цікавих фактів про олівець:

·       Вівці, ось хто відкрив людям графіт! Британські пастухи помітили, що біла вовна овець ставала темною, коли вони терлися об чорні камені. Пастухи почали використовувати ці камені для мітки овець. Це і був природний графіт.

·       Олівцями можна писати в умовах нульової гравітації і під водою.

·       З одного дерева виходить 300 000 олівців.

·       Майже дві третини матеріалу, що становить простий олівець, йде у відходи при його заточуванні. Це наштовхнуло американця Алонсо Таунсенда Кроса на створення в 1869 році механічного олівця. Графітний стрижень розміщувався в металевій трубці і міг в разі потреби висуватися на відповідну довжину.

·       Найбільший олівець (розміром 7,91 м і вагою 446,36 кг), виготовлений в 2001 році, зберігається в Деруентському музеї олівця (Великобританія). В цьому музеї можна дізнатися і таємницю шпигунського олівця, в якому ховали карти під час війни, ознайомитися з цікавими експонатами

·       Найдорожчий олівець Graf von Faber-Castell Perfect Pencil коштує  12,800 $. Його корпус виготовлений з оливкового дерева 240-річної давності і інкрустований білим золотом в 18 карат.

·       У XXI столітті щороку виготовляється 15-20 млрд олівців.



Немає коментарів:

Дописати коментар