Поетичний серпантин «Поезія, як океанська хвиля – бурхлива й тиха водночас»

У житті все починається з чогось: річечка із струмочка, дерево із коріння. Так і поезія входить в наше життя з дитинства і залишається з нами до кінця. Кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле.

З нагоди Всесвітнього дня поезії, яке відзначається щороку 21 березня (в день весняного рівнодення), у Центральній дитячій бібліотеці відбулась зустріч юних читайликів з місцевою поетесою – Любов’ю  Вікторівною Алєйніковою.

У цій людині поєднались талант митця, безмежна любов до дітей, глибоке розуміння світу, мудрість і скромність. Її поетичне кредо: «Люблю дітей – пишу для них». Вона одна з найкращих друзів бібліотеки, яку завжди раді бачити і чути, авторка більш шестисот віршів для дітей дошкільного й молодшого віку, номінант національних літературних премій «Поет року» і «Спадок».

Любов Алєйнікова розповіла, як в неї народжуються вірші, які читала  в дитинстві та які полюбляє зараз. Дiти ознайомилися з творами поетеси, отримали в подарунок її власну книгу з автографом  та із задоволенням декламували вивчені напамять вірші.     

Бібліотекарі підготували цікаві ігри: “Доповни віршований рядок”, “Перші спроби поетичного пера». Читачам пропонувалися рядки відомих майстрів слова: Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, Наталі Забіли - і було дуже приємно, що школярі здебільшого не лише впізнають поетичні твори, але й знають, кому саме з поетів вони належать.

Зустріч була цікава, а головне, вона надала можливість маленьким читайликам відкрити світ поезії, адже він прекрасний і незвіданий, і кожен, хто потрапляє в нього, отримує безодню естетичної насолоди і влаштовує свято своїй душі.











 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар