Майстер клас з бісероплетіння

«Різнокольорові коральки»


«Який непосидючий! Наче дзиґа!» - зізнайся, читайлику, ці слова тобі кажуть доволі часто! А ось рукоділля, про яке зараз піде мова, потребує уваги, терпіння й … так-так - посидючості!

Мистецтво бісероплетіння виникло майже 6 тисяч років тому ще в Давньому Єгипті, а слово  «бісер» прийшло до нас з арабської мови - «бусра» означає «фальшиві перли». Вишивання бісером одягу та взуття було поширене у народів Сибіру й Далекого Сходу, індіанці Північної Америки використовували намистини для прикраси наметів, вплітали стрічки з них в волосся, оздоблювали головні убори. Починаючи з XIII століття, столицею виготовлення намистин для бісероплетіння стає Венеція, адже тут у той час було добре розвинене виробництво скла.

   Про всі ці факти дізналися читайлики з арт-майстерні «Веселі ідейки», а потім на  майстер класі з бісероплетіння «Різнокольорові коральки» опановували  нове для себе рукоділля. Завдяки простим схемам, порадам бібліотекаря і творчій фантазії діти, захопившись цим мистецтвом,  змайстрували цікаві бісерні дрібнички: брелоки, каблучки, браслети і ланцюжки.

Шедеври з намистинок представлені на виставці у відділі мистецтв ЦДБ.

То як, зацікавився?  Теж хочеш навчитися робити вишукані сувеніри та прикраси? Немає нічого неможливого!

Приходь до бібліотеки за книжками, порадами і натхненням! 











Немає коментарів:

Дописати коментар