Зимова Олімпіада стартувала!

 

    Увага: новина світового масштабу! Вже сьогодні відкрилися Зимові Олімпійські ігри - міжнародні змагання із зимових видів спорту, що проводяться кожні чотири роки! До цієї урочистої події у відділі обслуговування читачів 5-9 класів ЦДБ оформлена виставка-інсталяція "Олімпійський Пекін". В представлених на ній книжках  знаходь всі цікаві факти з історії Олімпіад, таких, як наступні:

    Першим українцем, який брав участь в Зимових Олімпійських іграх 1924 року був польський біатлоніст українського походження Степан Вітковський, який пробіг лижний марафон 50 км.     На Ігри він приїхав у складі команди Польщі, посів 21 місце. 

    На цих же Іграх виступав американець українського походження Валентин Білас, що посів шосте місце на дистанції 5 000 метрів з швидкісного бігу на ковзанах.

    Україна, як незалежна держава, вперше відправила своїх спортсменів на Олімпіаду 1994 року в Ліллехаммері. На тій Олімпіаді фігуристка Оксана Баюл стала першою олімпійською чемпіонкою Незалежної України. А першу олімпійську медаль, бронзову, принесла Україні біатлоністка Валентина Цербе.

Ще більше олімпійських цікавинок відшукай у книжках!

Немає коментарів:

Дописати коментар