Україна на літературній карті світу


Чи задумувались Ви коли-небудь, а що як би на карті світу замість назв країн та їх символіки були назви найпопулярніших та найвідоміших книг, які там написані?
Один з користувачів американського сервісу Reddit з ніком Backforward24 створив книжкову карту світу, яка дає відповідь на це фантастичне запитання.
У Великобританії найважливішим або найвідомішим твором вважають "Гордість і упередження" Джейн Остін, у США – "Убити пересмішника" Гарпер Лі, для Канади – це "Енн з Зелених дахів" Люсі-Мод Монтгомері. Китай представлений книгою "Сон у червоному теремі" Цао Сюеціня, Індії – "Бог дрібниць" Арундаті Рой.


Що стосується України, то ми для усього літературного світу, на думку автора карти, асоціюємось з романом Андрія Куркова "Dead and the Penguin" (в українському перекладі має назву "Пікнік на льоду"). Головними героями твору є чоловік Віктор та пінгвін Міша, якого той взяв з Київського Зоопарку, коли останній оголосив, що тварин немає чим годувати. Згідно з сюжетом журналіст Віктор Золотарьов отримує незвичайне завдання від великої газети: писати некрологи на відомих впливових людей, хоча всі вони поки ще живі. Поступово він розуміє, що став учасником великої гри тіньових структур, вийти з якої живим виявляється майже нереальним завданням.
Доречі, "Dead and the Penguin" став першим романом українського сучасного автора, що потрапив в десятку найкращих європейських бестселерів та був перекладений більш як 5-ма мовами.

Немає коментарів:

Дописати коментар