Сьогодні- день народження Тараса Григоровича Шевченка







В дні перемог і в дні поразок
В щасливі дні і в дні сумні
Йдемо з дитинства до Тараса, 
Несем йому думки й пісні 
Василь Зінкевич


Сьогодні вся країна святкує 204-у річницю від дня народження художника і поета Тараса Шевченка.
Кожне слово Тараса Григоровича Шевченка ніби із сьогоднішнього дня. Читаючи його твори, можна осмислити минуле та зазирнути в майбутнє, відкрити для себе нове в мудрих рядках його творчості.
Сьогоднішню дату святкують у всьому світі: пройшов флеш-моб “Тарас Шевченко: Заповіт єднає світ” у якому Повноважні посли іноземних держав читають найвідоміший вірш Т.Шевченка “Заповіт”; громадські організації " організовали ІІ міжнародний флешмоб «GLOBAL SHEVCHENKO», який охопив весь світ.
Центральна дитяча бібліотека також приєдналась до святкуваня Дня народження великого Кобзаря. У кожному відділі бібліотеки відкрито книжкові виставки, виставки-шани, бібліоанонси, виставки репродукцій картин Тараса Григоровича. Ви можете поповнити свої знання з життя і творчості Шевченка, можливо, знайти для себе нові твори, які раніше вам не зустрічались. У залі мистецтв на вас чекає безліч репродукцій чудових картин Тараса Григоровича та цікавий мистецький огляд. 

Президент України Петро Порошенко вказав  у Facebook: «Він, дивним чином, є завжди сучасним і завжди доречним. Його заповіт став нашим дороговказом під час Революції Гідності. Його образ замайорів на стягах і щитах української молоді. Його слово і зараз продовжує бути опорою та натхненням у нашій боротьбі: «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає…» 


Немає коментарів:

Дописати коментар