Бібліорандеву «По казкових слідах загадкових…»



Мабуть, якщо ти  з'явився на світ у родині відомого українського письменника, і твоє дитинство пройшло в оточенні творчих людей, то не має іншого вибору, як теж стати письменником.
Ярослав Михайлович Стельмах не побоявся залишитися у тіні батька, але він вирішив писати веселі книжки для дітей.  Його твори, написані з любов'ю до дітей, з розумінням дитячої психології, відразу ж ставали улюбленими.
Чергова зустріч у літературній кав’ярні «Читайлики» була присвячена повісті-казці Ярослава Стельмаха «Якось у чужому лісі». У творі діють як звичайні для українських казок персонажі (Вовк, Пес, Цапик, Заєць), так і екзотичні (Лев, Мавпа, Жирафа, Бегемот). Учні 3-го класу ЗОШ № 10 добре виконали домашнє завдання і заздалегідь прочитали повість, тому конкурси за мотивами казки проходили жваво.
Дві команди – «Мандрівники» та «Дослідники» -  виявилися добрими слідопитами. Майже без помилок вони  вгадували сліди невідомих звірів, відповідали на запитання вікторини, знаходили зниклі речі героїв. Найвеселішим став конкурс «Хто сховався за аватаркою?»: за допомогою трьох підказок читайлики гамірно, активно, азартно відгадували персонажів.
За законом казкового жанру добро, як завжди, перемогло, а у Центральній дитячій бібліотеці перемогла Дружба!











Немає коментарів:

Дописати коментар