ZOOцікавинки «Ведмідь-кішка, або велика панда»



你好.Nǐ hǎo.Привіт! Вас дивує таке вітання? Невгамовний дослідник живої природи Тошка нагадав нам, що 2019 рік є Роком Китаю в Україні. Песик запросив гуртківців з Малої Академії природи у подорож до найцікавішої і найзагадковішої країни на планеті.
Китай притягує не тільки своїми численними культурними традиціями, але й безліччю таємниць і загадок. Юні дослідники дуже здивувалися, адже не кожного дня зустрічає їх сама Китайська Імператриця! Чарівна правителька Піднебесної щиро та по-східному гостинно привітала хлопців та дівчат. Діти і не гадали, що раптом вони стануть акторами китайського народного театру. Усім класом вони зробили постанову «Як мавпи діставали з криниці місяць».
 А чи знали ви, що багато речей, якими ми користуємося у повсякденному житті, винайшли китайці: папір, локшина, порох, феєрверки, оксамит, виделка, і навіть морозиво! Гуртківці дізналися про це, граючи у гру «Вгадай винахід».
 Заборонене місто, Велика китайська стіна, Теракотова армія - усі ці всесвітньо відомі пам’ятки – гордість Китаю. А ще його символом є мила симпатична тваринка - панда.
Тошка підготував відео «Цікаві факти про панду». Читачі з інтересом подивились його, а після цього вони вірно відповіли на питання гри «Поле Чудес».
Китай вражає, вабить, дивує. І в цьому переконались наші юні мандрівники.
















1 коментар: