#МістаГероїв. ІНФОРМАЦІЙНА КАМПАНІЯ ДО РІЧНИЦІ БОЇВ ЗА ПІВНІЧ УКРАЇНИ

Понад тисячу населених пунктів у різних областях України відзначають першу річницю звільнення від російських окупантів.

Інформаційна кампанія #МістаГероїв започаткована для того, щоб знайти й показати раніше невідомі історії опору, оборони, захисту, партизанського руху і волонтерства, виявити нових народних героїв, яких має знати вся країна.

Попри надважкі випробування, Буча, Ірпінь та Гостомель не лише вистояли, а й стали щитами для столиці нашої держави, не давши ворогу можливість окупувати Київ. У березні 2022 року за рішенням Президента України цим містам було присвоєно почесну відзнаку «Місто-герой». 31 березня Укрпошта презентувала поштовий блок «Не забудемо! Не пробачимо! Буча. Ірпінь. Гостомель», присвячений цим містам-героям.

Звільнення півночі України показало не лише нашому народу, але й усьому світу, що Україна може перемогти у цій війні.

Вигравши битву за Київ, ми виграли битву за Україну стратегічно – як за незалежну суверенну державу. Коли була захищена столиця, було захищене і державне життя України. Звільнівши північ, ми побачили, що окупанта можна вигнати. Продовживши цей рух зі звільнення півдня України – звільнивши Зміїний і Херсонщину, а також сходу України – звільнивши Харківщину, ми впевнені, що можемо звільнити всю нашу землю. Але початок цієї впевненості – саме у битвах за Мощун, Гостомель, Ірпінь, Бучу, Охтирку, Чернігів та інші міста і села наших північних областей, саме у тому першому досвіді наших людей, які побачили, що російська армія біжить з української землі.

Міста героїв – це міста конкретних людей, які проявили свою сміливість, не залишили ближніх та вірили в Україну, а тому почали перемагати.

Немає коментарів:

Дописати коментар