ПЛАНЕТА ЗЕМЛЯ ЧЕКАЄ НА ЗАХИСТ

«Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами» - саме з цими словами у далекому 1971 році 23 країни звернулися до ООН. Через рік було ухвалено рішення щодо щорічного проведення Всесвітнього дня охорони довкілля 5 червня. У 2011 році Україна стала партнеркою у відзначенні цього екологічного свята, яке проходить у Маріїнському парку Києва.

Друзі, не будьте байдужими і завжди пам’ятайте: від кожного з вас багато залежить. Наша Земля чекає на захист!

З чого почати?

Почни, наприклад,  з батарейок, які дуже шкідливі для ґрунтів та рослин. Використані батарейки треба відносити до пунктів їх прийому, зараз їх багато (на заправках, магазинах, у школах).

Забруднення пластиком – глобальна проблема. Пластикові упаковки викидай у відповідний контейнер. Намагайся використовувати якомога менше поліетиленових пакетів, придбай або поший еко-сумку.

Поговори з рідними щодо сортування сміття, адже це також допоможе довкіллю.

Можна підписатися у соцмережах на сторінки екологічних проєктів. Бери участь в еко-акціях, допомагай, чим можеш, займайся волонтерством, бо, як ми вже сказали, «від тебе багато залежить!».

Усе це обов’язково матиме відчутний результат, а природа віддячить нам стократно. Чим? Веселкою, чистою річкою, пташиною піснею, високою травою, грибним дощем, солодкою суницею, барвистими квітами, зеленими деревами! 


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар