НЕ ДАМО ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ ШАНС!

Насильство має багато проявів. Перше, що може спасти на думку, — це фізичний напад, але не тільки він спричиняє непоправні наслідки. Багато людей можуть потерпати від насильства і навіть не підозрювати, що з ними відбувається насправді. Сексуальне, психологічне, економічне насильство, педагогічне нехтування — це різні прояви того самого явища, що негативно впливають на життя й здоров’я людини, і особливо - дитини.

Найпоширенішим і найбільш складним для протидії є домашнє насильство. Насильство в сім'ї або родині притаманне для багатьох держав. 

Не оминула ця проблема і Україну. За статистикою, яку оприлюднили під час голосування за Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», понад 3 мільйони дітей в Україні щороку спостерігають за актами насильства у сім'ї або є їхніми вимушеними учасниками, а майже 70% жінок піддаються різним формам знущань і принижень. Щорічно близько 1500 жінок помирають від рук власних чоловіків. Домашнє насильство в Україні – причина 100 тисяч днів госпіталізації, 30 тисяч звернень до відділів травматології, 40 тисяч викликів лікарів. Водночас, лише 10% постраждалих звертаються за допомогою. Адже донині багато хто вважає такі стосунки «нормальними»…

Кожен з нас має знати алгоритм дій, аби вчасно запобігти насильству,  захистити себе та рідних від жорстокості та агресії.

Робити що завгодно, тільки не мовчати! – ось запорука ефективного опору насильству! 

Матеріали за посиланнями – для батьків:  ви дізнаєтесь, як говорити з дітьми про насильство

https://nus.org.ua/articles/yak-govoryty-z-ditmy-pro-nasylstvo-lajfhaky/

та отримаєте корисні поради щодо спілкування з дітьми https://life.pravda.com.ua/columns/2021/05/12/244874/ 

Немає коментарів:

Дописати коментар