Шанувальники Поттеріани, зі святом!



Про Всесвіт Поттеріани знає кожен житель нашої планети. З героями книги та фільмів дорослішали, їм співпереживали, їх любили, їх наслідували. Сьогодні існує незліченна кількість постів, статей, дописів, фанфіків про Гаррі Поттера, по всьому світі виготовляються атрибути та аксесуари, відкриваються музеї та пам’ятники і ще багато-багато іншого. 


Сьогодні, 2 травня, світ відзначає Всесвітній день Гаррі Поттера. Читачі, ви - справжні фанати Поттеріани, і знаєте, що свято створене в пам'ять про епічну битву за Гогвартс. Саме 2 травня 1998 року Гаррі переміг Того-Кого-Не-Можна-Називати. 
Давайте разом познайомимося з деякими фактами, які повинен знати кожен шанувальник творів Джоан Роулінг. 
Сама письменниця говорить, що завжди знала, що в книзі буде сцена, де Хагрід виносить Гаррі - живого, втім, виглядаючого мертвим - з лісу. 

Також Роулінг відкрила таємницю, що у фінальній битві також мав загинути глава сімейства Візлі - Артур. Потім письменниця передумала і "вбила" іншого хорошого персонажа - Римуса Люпіна. 
Окрім цього, авторка Поттеріани хотіла вбити і Рона Візлі. 
Тедді Люпін - син загиблих під час останньої битви в Хогвартсі Римуса Люпіна і Німфадори Тонкс - став старостою Пуффендуя. Як уточнила Роулінг, дізнавшись, що Джеймса Сіріуса Поттера розподілили в Гріффіндор, Тедді був розчарований. 
Для мармурових сходів в Гогвортсі було написано 250 картин, серед них є і портрети продюсерів картин Девіда Хеймана і Девіда Баррона. 
Знаменитий шрам Гаррі наносився гримерами приблизно 5800 разів. 
Тільки самому Деніелу Редкліффу відзнаку малювали близько 2000 разів, і це не рахуючи його дублерів і каскадерів. 
Кожна чарівна паличка, задіяна у фільмах, унікальна. Двох однакових просто не існує, навіть у близнюків Візлі. Деніел Редкліфф за час зйомок встиг використати близько 70 паличок. 
Роль Волан-де-Морта виконали шість акторів: Річард Бреммер (розповідь Хагріда, "Філософський камінь"), Ян Харт (особа на потилиці професора Квірелла, "Філософський камінь"), Крістіан Коулсон (спогад зі щоденника Тома Редла, "Таємна кімната "), Рейф Файнс (Темний Лорд, "Кубок вогню"), Хіро Файнс-Тіффін (маленький Том Редл зі спогадів Дамблдора, "Принц-полукровка"), Френк Діллейн (Редл-старшокурсник, "Принц -полукровка"). 
Найбільше акторів і статистів було задіяно в сценах фінальної битви у другій частині "Дарів Смерті", де брали участь 400 пожирачів смерті. 
По всьому світу було продано понад 500 мільйонів книг про Гаррі Поттера, тож в багатьох будинках уже є двері до чарівного світу, які чекають відкриття.

Немає коментарів:

Дописати коментар