Як зберегти біорізноманіття?




22 травня відзначається Міжнародний день біологічного різноманіття, який був заснований Генеральною Асамблеєю ООН в 1995 році. За визначенням Всесвітнього фонду дикої природи «біологічне різноманіття - це усе різноманіття форм життя на Землі, мільйонів видів рослин, тварин, мікроорганізмів з їх унікальними наборами генів і складних екосистем, що утворюють живу природу», яке сьогодні, на жаль, нестримно скорочується.
Нинішні темпи вимирання в 1000 разів перевищують темпи попередніх епох. Розраховано, що якщо ці темпи залишаться незмінними, то через 50-100 років планета втратить від 25 до 50% видів флори та фауни. Людство повинне усвідомлювати, що кожне живе створіння цінне само по собі, незалежно від наших потреб.
Як ми можемо допомогти збереженню довкілля? Гадаєте, що одна людина нічого не змінить… Та це не так!  Читачі, якщо кожен із нас приділить хоч трохи уваги цьому питанню, зміни будуть настільки значні, що не помітити їх буде важко! За  посиланням https://gurt.org.ua/news/recent/23457/ ви знайдете 35 порад, як можна допомогти планеті. Розкажіть про них батькам!
Один з найкращих пізнавальних документальних фільмів, що розповідає про еволюцію життя на нашій дивовижній планеті, про взаємозв’язок усього живого, дивіться за посиланням https://www.ivi.ru/watch/107294 .
Осередок біологічного різноманіття у нас в Україні – це безумовно, Асканія-Нова. Уже понад сто років там, немов в Едемському саду, мешкають рідкісні і навіть екзотичні тварини - зубри, зебри, ватуссі, страуси, бізони, верблюди, фламінго та багато інших тварин. Переконайтеся самі -  дивіться серію «Таємне життя диких тварин. Асканія-Нова» з мультсеріалу,   створеного на основі бестселера «Книга-мандрівка. Україна», за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=tADWbphxfrI .
Чи не пора перевірити отримані знання? Пограємо! Переходьте за посиланнями та впізнайте різних тварин за їхніми голосами:
А тепер можна і відпочити – перегляньте збірник серій про тварин  з улюбленими Фіксиками https://www.youtube.com/watch?v=jqbfTPXDRww .

Немає коментарів:

Дописати коментар