ЗІ СВЯТОМ, УКРАЇНСЬКІ МИРОТВОРЦІ!

Так склалося, що спільна безпека в сучасному світі стикається з численними загрозами, адже збройні конфлікти в різних країнах виникають досить часто. Зазвичай для вирішення вони вимагають зусиль світової спільноти на глобальному рівні, тому існує таке явище, як міжнародна миротворча діяльність. 

 Україна, як і решта демократичних країн, співпрацює з міжнародними організаціями щодо врегулювання жорстоких протистоянь, а безпосередню участь в цій діяльності з 1992 року беруть українські миротворці.

 На їх честь в Україні встановлено свято — День українських миротворців, який щороку відзначають 15 липня. Його було запроваджено 21 травня 2013 року, коли Верховна Рада прийняла постанову про започаткування нового державного свята. Дата святкування, 15 липня, була обрана тому, що саме в цей  день 1992 року літаки з першими групами наших військовослужбовців вилетіли до Боснії та Герцеговини. 

До речі, саме завдяки нашій країні з’явився Міжнародний день миротворців ООН, який світ відзначає 29 травня. Наша делегація подала ідею цього свята в 2002 році, після чого Генасамблеєю ООН було прийнято відповідне рішення. 

Участь наших військових у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки зміцнює авторитет України як надійного партнера на світовій арені. Нині військовослужбовці Збройних Сил України беруть участь у двох міжнародних операціях з підтримання миру й безпеки під егідою ООН та НАТО. До цих місій 18-й окремий вертолітний загін Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго та національний контингент у складі Багатонаціональних сил КФОР у Косові.


Так, українські військові не лише захищають власну землю від російського агресора, а й виконують завдання в найгарячіших точках світу.  Але сьогодні Україна й сама потребує міжнародного миротворчого впливу в умовах повномасштабної агресії на сході країни.

За посиланнями нижче можна подивитися документальні фільми «Миротворці. У горах Сванетії» та «На лінії вогню. Вхід в Ірак», які дозволять краще усвідомити всю небезпеку й відповідальність шляхетної місії, покладеної на плечі українських військовослужбовців в миротворчих операціях.   

https://www.youtube.com/watch?v=qADlvnQuwlo&ab_channel=%D0%91%D0%A0%D0%90%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%A1%D0%A2%D0%92%D0%9E%D0%90%D0%A2%D0%9E%5C%D0%91%D0%A0%D0%90%D0%A2%D0%A1%D0%A2%D0%92%D0%9E%D0%90%D0%A2%D0%9E

https://www.youtube.com/watch?v=tRP2NnnYHB0&ab_channel=SJFilmCreations


Немає коментарів:

Дописати коментар