ГЕРОЇ ТРИВОЖНИХ СВІТАНКІВ: ІННА МИКОЛАЇВНА ДЕРУСОВА – ГЕРОЙ УКРАЇНИ

Військові, яких рятувала бойовий медик Інна Дерусова, вважали її мамою та янголом-охоронцем. Академічна спільнота університету, де вона навчалася – «чарівною жінкою, чудовим другом». Для близьких – найкраща в світі. Для України – Герой. Герой України – медикиня Інна Дерусова.

Ця тендітна жінка мала залізний характер, не була боягузливою, завжди йшла до кінця. Її ніколи не зупиняли ані танки, ані гармати. Зупинила її – смерть…

24 лютого 2022 року бойовий медик Дерусова саме поверталась з відпустки на місце своєї служби. Доля затримала її на два дні в Охтирці, що на Сумщині. Це маленьке містечко обстрілювалося окупантами з різного виду зброї. Підрозділи оперативного командування «Північ» тримали ворога ціною своїх життів, було дуже багато поранених. Інна залишалася з ними до останнього. Десятеро наших хлопців було врятовано завдяки цій неймовірній жінці.

26 лютого… Артобстріл окупантів. Надаючи допомогу пораненому під пекельним шаленим вогнем, старший бойовий медик 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського Інна Миколаївна Дерусова загинула.

13 травня 2022 року похована на Алеї Слави у місті Кривий Ріг, у місті, де вона народилась. Вона стала першою жінкою, яка отримала звання Героя України. Посмертно.

Усі слова – зайві, тільки сум і біль в серці кожного українця. Нехай пам'ять і спомини про сильну та водночас тендітну Героїню буде довгою і світлою.

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Немає коментарів:

Дописати коментар