Літературний мікс "Історія однієї маріонетки"





Всесвітньо відомого Піноккіо придумав італійський письменник-казкар Карло Коллоді ще у 1881 році. З номера в номер друкувалися в тижневику "Дитяча газета" захоплюючі пригоди Піноккіо. Автор казки давно вже хотів завершити історію свого героя, але маленькі читачі вимагали: "Ще, ще!" І тільки в 1883 році Коллоді нарешті закінчив свою казку. В цьому ж році казка вийшла також окремою книжкою. Вона називалася так - "Піноккіо. Історія однієї маріонетки". З тих пір пройшло багато років. Діти всього світу полюбили Піноккіо.
 У багатьох країнах читали і читають цю казку, насолоджуючись, сумуючи і співчуваючи цьому чудовому герою. А у цьому році цій чудовій книжці виповнюється аж 135 років. В Центральній дитячій бібліотеці нашого міста  було вирішено відсвяткувати цю чудову дату. Літературне кафе "Читайки" запросило своїх відвідувачів взяти участь у літературному міксі "Історія однієї маріонетки". Діти дізнались біографію Карла Коллоді та історію написання "Пригод Піноккіо". Виявлось, що за цією казкою було знято багато мільтфільмів та художніх фільмів, а у сонячній Тоскані у місті Коллоді навіть відкрито парк Піноккіо. 
Звичайно, хлопці та дівчатка грали у ігри та змагалися за звання кращого книжкового усезнайки. А для того, щоб трошки освіжити свої знання, читачі подивились буктрейлер за книгою "Пригоди Піноккіо". Для початку діти грали у "Поле Чудес", заробляючи бали за правильні відповіді на каверзні питання. Розвеселив та насмішив всіх конкурс "Вірю-не вірю", у якому на рівні з правдивими фактами з книги оселились безглузді та кумедні. Сподобався гравцям і творчий конкурс "Склади слово", а "Чарвний ларець", з якого з`являлись предмети з казки визвав справжній ажіотаж. Маленькі читачі вивились справжніми усезнайками та любителями читання. 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар