Диалоговий майданчик «Гармонія – в різному»





Останнім  часом слово  «толерантність»  набуло популярності, ми чуємо його мало не щодня, але війн, терактів, насильства, суперечок,  випадків булінгу менше не стало…
Для того, щоб людство успішно розвивалося, треба знаходити спільну мову. У безмежному морі культур, релігій, думок, ідей на допомогу має прийти «рятувальне коло» толерантності.
Це поняття включає повагу, сприйняття та розуміння усього різнобарв'я культур нашого світу, форм самовираження людської особистості.  Формуванню толерантності сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті й переконань. Отже,  толерантність – це єдність у різноманітті.
П’ятикласники, які були запрошені на диалоговий майданчик «Гармонія – у різному» до ЦДБ, мали змогу дізнатися, які різні та дивовижні люди живуть на нашій планеті. Вони подивилися відео про рідкісні племена, що дотепер живуть за своїми власними правилами.
Психолог ЦДБ запропонувала познайомитися краще один з одним за допомогою гри «Я». Кожен мав назвати свої три найулюбленіші речі. І ось в цій грі однокласники подивилися один на одного іншими очима. А таке, на перший погляд, просте завдання, як складання пазлів командою, показало, наскільки діти дружні. Наступна гра виявила справжніх артистів, тому що хлопці та дівчата дуже талановито за допомогою міміки та жестів показували різні емоції.
Сподіваємося та віримо, що наші гості недаремно провели час, пізнали нове і надалі будуть використовувати принципи толерантності щодня.
Для того, щоб досягти успіху у власному житті, не витрачати сил на конфлікти, кожному доцільно сформувати у собі толерантність як рису характеру. Для цього необхідно бути готовими до того, що всі люди різні – не кращі й гірші, а просто різні; навчитися сприймати людей такими, якими вони є, не намагаючись змінити в них те, що нам не подобається; цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, почуття, переконання незалежно від того, чи збігаються вони з нашими; зберігати «власне обличчя», за будь-яких обставин залишатися собою.
Дійсно, кожна людина неповторна. Якби ми були всі однаковими - жити на світі було б просто не цікаво!


















Немає коментарів:

Дописати коментар