Анонсували останню книжку про Ведмедика Паддінґтона


Сер Майкл Бонд — англійський письменник і сценарист, автор широко відомої серії книг про ведмедика Паддінґтона. Автор пішов із життя у червні цього року (2017), тож наразі його сім’я анонсувала випуск останньої книжки про Ведмежатко Паддінґтона, яку не встигли видати прижиттєво.

Ця книга називатиметься «Паддінґтон у соборі Святого Павла» (Paddington at St Paul’s) і розповість про мармеладолюбного ведмедя, який втрапив у халепу, коли його випадково прийняли за хориста під час прогулянки у соборі Святого Павла.
Приблизно у 1956 році Майкл подарував синові іграшкового ведмедика, якому дав ім’я Паддінґтон. І ось одного разу, намагаючись укласти синочка спати, батько почав розповідати йому історії про мишка. Ці оповідання так сподобалися хлопчикові, що Майкл Бонд вирішив їх записати.
Так у 1958 році була видана перша книга про Паддінґтона з чорно-білими ілюстраціями Пеґґі Фортнум. Нині серія налічує вже понад 14 книг, 12-ий — «Паддінгтон тут і зараз» — письменник написав до 50-річного ювілею свого героя: «Хоча світ помітно змінився за останні тридцять років, Паддінгтон залишається точно таким же, яким і був, — завжди оптимістичним і відкритим для будь-яких життєвих поворотів».
Книги про Паддінґтона видані загальним тиражем в 35 мільйонів примірників і перекладені 40 мовами світу, в тому числі на українську. Така популярність дещо дивувала навіть самого автора:
«Я думав, що Паддінґтон — типово англійський персонаж і представляє інтерес переважно для англійців. Виявляється, ситуації, в які потрапляє мій герой, трапляються в усіх кінцях Землі».

Немає коментарів:

Дописати коментар