Hello, Хеллоуїн!


Ось і пройшов найстрашніший день року -Хеллоуїн. Але в Центральній дитячій бібліотеці він пройшов зовсім не страшно, а весело і позитивно.
Наше місто ретельно підготувалось до святкування цього дня: всі кафе та ресторани були прикрашені у дусі цього свята- моторошно та страхітливо.  Тільки ось як пірнути в цю полохливу атмосферу, якщо не хочеться втратити всі свої нерви? Можна схитрувати і читати не жахи, а в міру страхітливі книги, такі, що в кошмарах снитися не будуть, проте створять красиву хеллоуїнську атмосферу. Саме такі книги представлені на книжковій виставці "Hello, Хеллоуїн", що розкинулась у читальній залі.
"Хеллоуїн" - походить від словосполучення "holy evening" - "святий вечір" . це один з найбільш улюблених і веселих свят у США і Великобританії. Його відзначають в ніч на 31 жовтня. Він виник багато століть тому в Ірландії і Шотландії. Стародавні друїди, схиляючись перед богами і силами природи, відзначали закінчення осені і початок зими, в останню ніч жовтня, коли сонце відступало перед силами темряви. Забобонні люди Ірландії вважали, що в цю ніч померлі люди можуть воскреснути і прийти до людей в образі відьом, чаклунів, будинкових, привидів, духів, чорних котів та іншої нечисті. Тільки в цю ніч нечисть володіє силою і можливістю використовувати її скрізь. Люди вважали, що відьми залишали в цю ніч свої ліжку, змінювали зовнішній вигляд. З допомогою чарівництва і через димоходи вони злітали в небо, а супроводжували їх при цьому чорні коти. Вся пекло влаштовувала у цю ніч грандіозний шабаш.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар