Літературно-пізнавальна гра "Розумники та розумниці"





З усього написаного Марком Твеном найвідомішими в усьому світі стали його твори про пригоди двох друзів. Один з них - відчайдушний, кмітливий, вигадливий Том- мабуть, у ньому впізнає себе кожний хлопчик. З неперевершеною майстерністю автор змальовує світ захоплень хлопчика-непосиди, бешкетного, невгамовного, але щирого і по-справжньому доброго. Саме цьому герою була присвячена літературно-пізнавальна гра "Розумники та розумниці", що пройшла у читальній залі Центральної дитячої бібліотеки. Найактивніші читачі забралися для того, щоб доказати, що саме вони є супер-знатоками та фанатами книги Марка Твена "Пригоди Тома Сойєра". 

Бажаючих показати свої знання виявилось дуже багато, тому гравці були обрані чесним жеребкуванням. Кожен гравець отримав "білет" на одну з ігрових доріжок. Зелена доріжка складається з чотирьох етапів, і на ній двічі можна давати неправильну відповідь. Жовта - з трьох, але неправильних відповідей може бути не більше одного. Червона - з двох, але помилятися не можна.  
Гравці відповідали на питання не лише пов`язані з книгою, але й доказували свої знання іншої творчості Марка Твена та навіть згадували цікаві факти його біографії.
У ході кожного етапа гри знаходився переможець, який у фіналі повинен був битися за звання суперпереможця. До фіналу дійшло три учасника-найерудованіших, найначитаніших та найкмітливіших.
Фінальна гра мала назву "Аукціон". Гравці стали учасниками торгів та пропонували свої ставки-бали за можливість дати відповідь на питання. У ході запеклої боротьби було визначено суперпереможця, який отримав головний приз- згорток з найулюбленішими ласощами героїв книги "Пригоди Тома Сойєра". 







Немає коментарів:

Дописати коментар