Віртуальна розвідка «Скарби музеїв світу»

Що таке музеї? Це хранителі історії людства, зберігачі культурної спадщини. Все, чим жили наші предки, стало музейними експонатами. В музеї, як ніде інше, ми відчуваємо себе частинкою нескінченної історії планети.

Музеї – це не лише статичні експозиції, це простір для живого спілкування й творчості. Музеї – це також люди, які в них працюють, допомагають нам більше дізнатися про мистецтво, історію, природу, техніку.

18 травня більшість музеїв працюють безкоштовно і радо показують свої виставкові зали, адже в цей день відзначається Міжнародний день музеїв!  Отже є чудовий привід відвідати наші ізмаїльські музеї, які теж здивують унікальними колекціями! 

А саме зараз запрошуємо тебе, юний друже, до віртуальної розвідки «Скарби музеїв світу». На тебе чекають найкращі музеї світу, їхня історія і справжні скарби.


А тепер кілька цікавих фактів про музеї:

🎨 Капітолійський музей, найстаріша публічна колекція мистецтв в світі, почав свою роботу в 1471 році, коли папа Сікст IV пожертвував древні римські скульптури для експозиції;

🎨 музей Ватикану, другий найстаріший у світі музей, почав свою історію з моменту першої публічної виставки в 1506 році;

🎨 Британський музей вперше був відкритий для публіки 15 січня 1759 року. Цей музей зберігає пам’ятки всіх відомих світових культур: це гігантська скарбниця єгипетських раритетів, спадщини середньовіччя і Ренесансу.

Немає коментарів:

Дописати коментар