Арт-забавлянки «Вишиванку одягай – Україну прославляй!»


Якщо ти озирнешся, то саме сьогодні побачиш багато людей, вбраних у гарні вишиті сорочки. І це тому, що сьогодні по всій Україні святкують Всесвітній день вишиванки. Це свято єдності – єдності минулого та сучасного, єдності поколінь, єдності людей в любові до своєї рідної культури та країни.

Центральна дитяча бібліотека традиційно долучилась до святкування цього дня та запросила дітлахів на арт-забавлянки «Вишиванку одягай – Україну прославляй!». Під час заходу діти дізнались, як і чому вишивали українки, які різновиди вишиванок є в різних областях України, яку надзвичайно багату символіку мають візерунки.

А за допомогою медіа-презентації читайлики здійснили мандрівку залами музеїв України, переглянули картини, на яких зображені дівчата та хлопці в національному вбранні.

В ігрових завданнях діти проявили гарні знання традицій свого народу, відгадували народознавчий кросворд, співали,  танцювали та фотографувалися.

А наприкінці арт-забавлянок читайлики за допомогою «імпровізованих» пензликів розмалювали вишиванки, а також створили вишиту сорочку в техніці орігамі.

Діти зарядились «патріотичним» позитивом і відправились додому зі своїми поробками.

Якщо тобі цікаво, де зображені вишиванки у живописі, переходь за посиланням

https://www.youtube.com/watch?v=KLmu14Mb8X4















Немає коментарів:

Дописати коментар