Найзворушливіше свято

 

Хто в нас визиває найтепліші та наймиліші відчуття? Звичайно, мама. Вона – наша підтримка і в біді, і в радості, мама – це саме життя. Зв’язок між матір’ю та дитиною непорушний і непохитний, як і сила любові, що їх об’єднує.

День матері святкують уже не одне тисячоліття. Але ж цікаво дізнатися, хто був у витоків цього свята.

Історія свята

Перші згадки про це свято з’явилися в культурі давніх греків. Вони вшановували богиню Рею, матір усіх богів. А кельти шанували богиню Бріджит – войовничу жінку, яка одночасно була тендітною та неймовірно сильною. Стародавній Рим відзначав день богині-матері Кібели. Святкування тривало три дні у березні. У вікторіанські часи діти з бідних родин часто працювали далеко від дому. Проте, один раз у рік – на День матері – їх відпускали додому. У цей день вони намагалися привезти матусям невеличкі дарунки: солодощі чи букети квітів. Ця традиція у Великобританії існує і до сьогодні. У цей день британські діти дарують мамам і бабусям тортики.

Сучасний День матері прийшов із США. За ініціативою Анни Джарвіс було засноване це свято. Мама Анни раптово померла, тому вона вважала, що не встигла сказати їй, як сильно вона любила її. Через це Анна звернулася до державних установ США з проханням в пам’ять про всіх матерів встановити загальне свято – День матері. Її бажання здійснилось.  Вперше його відзначили в 1907 році, а з 1914 року цей день став державним святом Америки.

А як щодо нашої країни? В Україні День матері святкують з 1999 року. З того часу, як Президент підписав відповідний Указ.

Сьогодні День матері святкують більш ніж у 50 країнах, багато з яких святкують його саме у другу неділю травня.

Діти традиційно дарують квіти, цукерки, листівки та пам’ятні сувеніри, присвячують матерям вірші та пісні, навідують їх, якщо вони далеко живуть. Поздоровляють жінок не тільки діти – чоловіки також дарують подарунки матерям своїх дітей.

Цього чудового дня хочеться приділити увагу не лише мамам, а й бабусям. Адже саме вони виховали і виростили наших улюблених матусь, бавлять онуків і оберігають увесь рід.

Любий друже, якщо тобі цікаво, як готувались до свята мультгерої, подивись казку про День матері за посиланням

https://www.youtube.com/watch?v=fI2NI_5VLJA

У цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам зі святом. Хай світлом і добром відгукуються у душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість!


Немає коментарів:

Дописати коментар