Свято читача – свято Букваря

Що відбувається в Центральній дитячій бібліотеці? Чому лунає весела музика та дитячий гомін? А це тому, що у наших читайликів-першокласників радісна подія – свято Букваря. І, звісно, найкраще його святкувати в Книжковому царстві – бібліотеці.

Здається, тільки-но вчора дітки взяли до рук Букварика та прийшли в перший клас. А сьогодні вже ці хлопчики й дівчатка підросли, порозумнішали, багато чому навчились і багато чого дізналися.

Яке ж свято у бібліотеці без казкових героїв? Чарівна Україночка урочисто відкрила свято. А з появою бешкетників Яглика та Киці почалися веселі пригоди. Вони не поспішали повернути головний символ свята – Букварик, адже Яглик плутав всі літери, не хотів вчитися,  а його матуся Бага Яга наполегливо навчала його азбуки.

Грайлива Киця погодилась повернути Букварик дітям, натомість вони повинні були пройти всі випробування, які, звичайно, супроводжувались веселими іграми. Першокласники відгадували загадки, пройшли казкову вікторину, скакали на кониках, ховались, як маленькі мишенята, в нірку, «підіймали градус» настрою, збирали «гірлянду з сосисок», складали слово «Буквар», танцювали.

Свято завершилось, але спогади про нього залишаться у наших маленьких читачів назавжди.

Любі наші читайлики, ми вас вітаємо зі святом Букваря та бажаємо вам надалі швидко підійматися сходинками знань, а допомагатимуть вам в цьому книжки!











Немає коментарів:

Дописати коментар