Ті, хто змінює світ за допомогою рядків коду

Не секрет, що цифрові технології міцно увійшли в нашу сучасну дійсність. За ними – майбутнє.

Найчастіше слово «програмування» і все, з ним пов’язане, асоціюється у нас тільки з персональним комп’ютером. А чи знаєш ти, що це не так? Практично кожен електронний пристрій - від пульта дистанційного керування до складних промислових верстатів з програмним управлінням - свого часу пройшли через руки фахівців з програмування.

Ми щогодини стикаємося з плодами праці програміста. Чи дивимося ми телевізор, чи слухаємо радіо, чи розмовляємо по телефону - ми користуємося тим, що створив програміст. Мабуть, жодна професія не охоплює так широко сфери нашого життя.

Щорічно жителі України відраховують 256 днів від початку року і відзначають неофіційне професійне свято - День програміста. Таке число обрано не випадково: 256 — це кількість цілих чисел, яку можна виразити за допомогою одного восьмирозрядного байта. В Україні День програміста святкують неофіційно, але в ряді країн він входить в число державних свят.

Цікаво знати, що першим запрограмованим пристроєм прийнято вважати жакардовий ткацький верстат, побудований в 1804 році Жозефом Марі Жаккар. Він здійснив революцію в ткацькій промисловості, надавши можливість програмувати візерунки на тканинах.

А от першу в історії людства програму для обчислювальної машини виявляється написала в 1843 році графиня Ада Августа Лавлейс, дочка великого англійського поета Джорджа Байрона. На честь першої програмістки названа універсальна мова програмування «Ада».

Друже, в Центральній дитячій бібліотеці працює комп’ютерний центр, де ти можеш вільно користуватись комп’ютером в навчальних цілях або просто прийти з друзями і відпочити, погравши в комп’ютерні ігри.  Крім того, в нашій бібліотеці працює гурток «Кіберзнайки: сходинки до інформатики». На його заняттях ти зможеш дізнатись багато цікавого і навчитись комп’ютерній грамотності.

Приходь до Центральної дитячої бібліотеки і поповнюй свої знання в сфері інформаційних технологій! Ми завжди раді зустрічі з тобою! 

Немає коментарів:

Дописати коментар