Літературний кадр

Сьогодні важко уявити сучасний світ без фільмів, серіалів, телепрограм та інших інновацій, які нам дарує кіноіндустрія.

А чи знаєш ти, що за 2 роки до братів Люм’єр український інженер Йосип Тимченко розробив апарат «кінескоп». У листопаді 1893 року в одеському готелі «Франція» (на розі вул. Дерибасівської та Колодязного провулку) відбулася публічна демонстрація двох кінофільмів, знятих «кінескопом» Й.Тимченка на Одеському іподромі: «Вершник» та «Метальник списа».

День українського кіно отримав статус офіційного державного свята в 1996 році і відзначається щорічно у другу суботу вересня, цього року це 11 вересня. Напередодні Дня українського кіно ми не можемо не пишатися здобутками сучасної української кіноіндустрії. Комедії, бойовики, історичні фільми та, навіть, мюзикли активно знімають в Україні. Так, попри всі перешкоди, наше кіно набирає обертів світового масштабу.

 До цієї дати у Центральній дитячій бібліотеці було оформлено літературний кадр «Шедеври українського кіно». На цій тематичній полиці ти знайдеш відомі твори вітчизняних авторів, за якими були зняті художні фільми.

Якщо ти хочеш дізнатися про цікаві факти з історії українського кіно, переходь за цим посиланням

https://dostupne-kino.com/tpost/ukjjve25vb-12-tskavih-faktv-z-stor-ukranskogo-kno

З нагоди цього свята ми підготували для тебе деякі кінострічки, зняті за мотивами дитячих українських творів.

Влаштовуйся зручніше та насолоджуйся переглядом!

«Іван Сила» (2013)

Це історія про відомого на весь світ українського атлета Івана Силу на прізвисько «Кротон». У рідному селі його й досі знають як Івана Фірцака, скромного й безвідмовного, попри всі свої світові титули. Фільм знято за книгою Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили, найсильнішої людини світу». Сюжет карколомний, авантюрний – тут є інтриги й переслідування, трюки, від яких захоплює дух, а також дуже проникливі кадри, які змусять співчувати.  

«Сторожова застава» (2017)

Це пригодницький фільм-фентезі за мотивами однойменної повісті Володимира Рутківського. Це історія про те, як сучасний школяр Віктор через загадковий портал часу потрапляє в казкове минуле, де знайомиться з билинними богатирями Олешком, Іллею Муровцем і Добринею, та разом із ними стає на захист Сторожової застави від половців.

«Чорна рада» (2000)

Після смерті Богдана Хмельницького в Україні починається боротьба за гетьманську владу. Напруга досягає свого апогею в 1663 році, коли була створена Чорна рада. Таку назву вона отримала тому, що, крім козаків, в раді брала участь «чернь» - селянство і міські низи.

https://www.youtube.com/watch?v=5yr7CPIQpHs

Немає коментарів:

Дописати коментар