Перший дзвоник кличе дітлахів

      Привіт, читайлику! Веселе літо закінчилось, а це означає, що час іти до школи. 1 вересня — це радісний осінній день, наповнений посмішками і квітами, довгоочікуваними зустрічами з друзями та вчителями. Найбільш хвилюючий День знань для першачків, адже вони вперше переступають поріг незвичайної і дивної «країни знань». Свій перший дзвоник пам’ятають всі!

        А чи все ти знаєш про цей день? Впевнені, деякі цікавинки тебе здивують! Подивись, які факти ми зібрали для тебе про це свято.

Цікаві факти про День знань:

- Початок навчального року саме восени, а не навесні чи влітку, має свої історичні причини.

Саме восени у християн починався календарний новий рік. Так було до політичної реформи Петра Першого кінця 17 століття. Новий рік був перенесений на січень, проте в гімназіях і університетах дата початку навчання залишилася колишньою, і тільки сільські школярі починали вчитися з 1 грудня.

Сучасні першокласники також 1 вересня приходять на урочисту лінійку. Звучить гімн України, дзвенить дзвіночок, і діти відправляються на свій перший урок. 

-     Далеко не в усіх країнах навчання починається з 1 вересня.

В Америці точної дати початку навчання немає, це може бути період з середини серпня до середини вересня. У європейських країнах навчальний рік часто розпочинають у період з серпня по жовтень. Чітко фіксованої дати немає. Так в Німеччині він починається у серпні-вересні. Австралійські діти йдуть в школу після 26 січня. Незвичайний старт навчального року обрала Норвегія — кінець квітня. В Японії перший дзвоник також дзвенить у квітні, а останній – у березні наступного року.

-     Першокласники Німеччини  у День Знань приходять до школи не з квітами, а з великим різнокольоровим пакетом.

Напередодні свята діти майструють конусоподібний пакет, в який батьки кладуть солодощі та потрібні для навчання речі; вже сидячи за партою, першокласники можуть розгорнути яскравий шкільний подарунок і подивитися, чим цікавим його наповнили батьки.

-     Одним з ініціаторів введення і автором назви свята став радянський педагог Федір Федорович Брюховецький.

Він поклав традиції першого і останнього дзвоників. До 1984 року цей день був навчальним.

-     В кожній країні світу діти стають учнями шкіл в різному віці.

В Японії діти йдуть в перший клас у віці 6 років, в Південній Кореї – у 8 років, в Німеччині – з 5-6 років (в різних містах країни по-різному), в Англії – з 5 років,  в Африканських країнах діти йдуть в школу в 4-річному віці, а в США взагалі діти самі можуть вибирати, коли піти в школу.

Більш детально дізнатися, як святкують День знань в інших країнах, ти зможеш за цим посиланням

https://www.youtube.com/watch?v=BjiUsflu_PI

Немає коментарів:

Дописати коментар