Мандрівники, зі святом!

27 вересня своє професійне свято відзначають працівники туристичних компаній, готелів, заповідників, музеїв, зелених садиб та інших туристичних об’єктів –  усіх, хто професійно забезпечує повноцінний відпочинок.

Святкують Всесвітній день туризму та День туризму в Україні і всі ті, хто любить подорожувати нашою країною, відвідувати інші країни, хто хоч раз відчув себе мандрівником, відправившись на берег річки, в ліс, в поле... Виходить, це свято усіх нас!!! До того ж у багатьох країнах світу саме завдяки туристичній сфері наповнюється бюджет держави, а в Україні є унікальні можливості для розвитку всіх без винятку видів туризму — від лікувального і екологічного до екстремального і паломницького.

Найближчим  часом сучасний розвиток технологій зробить звичним ділом й космічний туризм! А поки що запам’ятай важливі правила справжнього туриста:

  заздалегідь прочитай про країну, місто, місцевість, які плануєш відвідати

  бережи навколишнє середовище

  залишай після себе тільки сліди ніг, а забирай тільки фотографії 

  стався з повагою до місцевих жителів та їх традицій

Захотілося просто зараз відправитись у подорож? Тобі допоможуть її здійснити неймовірно захопливі книжки, отримані завдяки #Український_інститут_книги.

Г.Манів, Дм.Печенкін. Киці-мандрівниці

Чи бувають дитячі книжки водночас розумними, пізнавальними та ще й легкими і веселими? Перед тобою саме така книжка, а точніше – серія книжок «Киці-мандрівниці» про подорожі двох пухнастих красунь  різними  куточками світу.

Допитлива й ерудована Муля та весела й щира Манюня завжди готові до нових пригод, вражень і, звичайно ж, знайомств. Вони так полюбляють мандрувати! Не подумай, що на сусідню вулицю, ні! До інших країн! І в кожній з кицями стаються неймовірні пригоди. Хочеш помандрувати разом з ними? Скоріш бери та починай читати ці книжечки! Та дізнавайся разом з героями багато нового й цікавого про все на світі!

Н.Гербіш. Мандрівки з Чарівним Атласом: Париж

Головні герої цих книжок – Лука і Терезка – знаходять у кабінеті дідуся-географа магічний атлас, який переносить їх у дивовижні міста. Там діти досліджують міські цікавинки, культуру та історію.

Кажуть, що Париж — це завжди про любов (і круасани). Тож Лука й Терезка вирушать у свою третю мандрівку з Чарівним Атласом не самі, а прихопивши з собою закохану пару. Разом вони ласуватимуть традиційною французькою випічкою, розкриють таємниці Ейфелевої вежі й незбагненного Монмартру, прогуляються вздовж Сени, познайомляться з полотнами знаних імпресіоністів і побачать славетний Нотр-Дам. А ще вони довідаються, чому столицю Франції називають Містом Світла і чому до неї так сильно хочеться повертатися повсякчас. Цікаво? Читай!

Л.Ра. Моя країна Україна. Щоденник котячих мандрів

Книжка «Моя країна Україна»  - це щоденник відомого кота-воркота. Цей непосидючий мандрівник відвідує різні міста України. Він дізнається багато чого цікавого з історії того чи іншого краю, слухає легенди, знайомиться з мешканцями. І, звісно, щоразу потрапляє у неймовірний вир пригод.

Читай веселий котячий путівник - вирушай у подорож таємничою, легендарною,  казковою Україною!

Дж. Стілтон. Льодовиковий період

Нова пригода з відомої серії присвячена льодовиковому періоду. Коти-пірати, які люблять мандрувати часом і прагнуть за будь-яку ціну змінити історію на свою користь, цього разу випадково потрапили у льодовиковий період, але вирішили цим скористатися. Та чи вдасться їм реалізувати свій черговий злий задум?! Адже команда рятівників історії Джеронімо Стілтона вже у дорозі, щоб завадити планам котів-піратів та залишити історію без змін.

Увага читачам 5-9 класів! Для вас оформлена виставка-подорож «Мандруємо разом з книгою», яка теж представляє книжки, подаровані  #Український_інститут_книги.

Друже, хутчіш до нас! Бери книжечки та поринь у пригоди! Мерщій за новими враженнями! 

Немає коментарів:

Дописати коментар