День слухання шерехів

Осінь – це прекрасна  пора насолоджуватись шелестінням листя. Коли ти йдеш зі школи, прислухайся, скільки навкруги різних звуків: шелест дерев, пташиний спів, дзижчання комах…  

А для наших предків звуки взагалі грали важливу роль в житті. Індіанці прикладали вуха до землі, щоб почути стук копит коней з вершниками, жителі тундри таким чином дізнавалися, як далеко пішли олені. Народні прикмети ґрунтувалися на пильному спостереженні за природою, ледве помітними знаками і звуками, які подавали тварини і птахи.

Сьогодні у світі гучних звуків ми перестали звертати увагу на ледь помітні прояви навколишнього світу. У День слухання шерехів, 14 вересня, саме час це зробити!

Ледве чутні звуки і знаки подає нам не лише природа. Фіранка на вікні, що злітає від протягу, шерех ловця снів, дзвін ложки в чашці з чаєм, звук шин машини, що повільно рухається…

        Треба радіти простим речам, присутнім в нашому житті! Як страшно уявити, хоч на хвилинку, як живеться людям, які втратили відчуття слуху. Тому час від часу відволікайся від телефона, комп’ютера, телевізора або просто від метушні та насолоджуйся різнобарв’ям оточуючих звуків. Життя дивовижне та прекрасне!

Щоб приєднатись до цієї дати, краще за все візьми цікаву книжечку та насолоджуйся почутим шелестом її сторінок, адже з електронною книгою це почути неможливо.  

Немає коментарів:

Дописати коментар