Будемо з вогнем обережні, вчимо правила протипожежні

З тих часів, коли давні люди навчилися розпалювати вогнище, ми вже й не уявляємо свого життя без смачної їжі та теплої оселі, які дає вогонь. Але цей  друг і помічник може стати нашим найстрашнішим ворогом, якщо необережно поводитися з ним. Наслідком такої неправильної поведінки стають пожежі,  і цій «палаючій» темі була присвячена година-застереження «Будемо з вогнем обережні, вчимо правила протипожежні».

На цей захід до Центральної дитячої бібліотеки завітав казковий гість. Читайлики відразу впізнали невгамовного вигадника Незнайка. Він як завжди хотів побешкетувати та «розвести багаття» прямо в бібліотеці. Але діти його зупинили та разом з бібліотекарем розповіли гостю, як поводитися з вогнем.

Ще раз всі згадали правила поведінки під час виникнення пожежі, а потім проявили свої знання під час виконування завдань «Пожежні твердження», «Корисні слова», «Легкозаймисті загадки».

А от спробувати себе у ролі юних пожежників діти змогли під час фізкультхвилинки. Вони «розмотували» шланги, «гасили» вогонь, «рятували» людей. Все як по-справжньому! Переглянувши мультфільм «Плутанина» за віршиком К.І.Чуковського, читайлики визначили, хто з героїв правильно гасив вогонь.

Тепер ми впевнені, що наші читайлики «озброєні» протипожежними знаннями,  і з ними ніколи не трапиться біда!!!

















Немає коментарів:

Дописати коментар