Як покращити своє мовлення та письмо

Друже, пам’ятаєш відоме прислів'я «Зустрічають за одягом, а проводжають за розумом»? В ньому яскраво підкреслюється те, що перше враження про незнайому нам людину ми складаємо з її зовнішнього вигляду. Але… Тільки-но варто їй заговорити, то наше враження може одразу змінитись. Буває, людина гарно виглядає, а поговорити з нею немає про що. А буває, зовні непомітна і ніби нічим не відрізняється від інших, а поговорити з нею можна про все що завгодно. Адже це розумна людина, відповідно грамотна.

Ми зібрали для тебе декілька порад, як покращити своє мовлення та письмо:

📕 Чит ай більше

Це найперша і найголовніша порада. Читання має дивовижну користь для нашого мозку. На відміну від соцмереж і телебачення, які стимулюють пасивне засвоєння інформації, читання – це активний процес.

📕 Корист уйся словниками

Потрібно мати під рукою тлумачний та орфографічний словники, а також зазирати на портали, що посилаються на визнані джерела.

📕 Вимкни авт озаміну на т елефоні

Коли телефон виправляє за тебе всі помилки,  то тобі вже не потрібно стежити за тим, як ти пишеш те чи інше слово. Гаджет вирішує за тебе. Тому потрібно автозаміну вимкнути.

📕 Навчайся

Щоб вивчити українську мову, тобі допоможуть інтерактивні сервіси за цими посиланнями

https://webpen.com.ua/#exercises

https://ukr-lifehacks.ed-era.com/

https://www.youtube.com/playlist?list=PL9aDK_7u4r7c9u1lieLlO9kRAmq7lCDiP

Якщо ти хочеш вивчити українську в ігровій формі, то завантаж на смартфон додаток R.I.D, який запустили для поглиблення знань української мови і культури. Програма щодня знайомить із трьома новими словами, за вивчення яких нараховують ігрові гроші та рейтинг.

📕 Розмовляй, слухай, дивись

        Грамотне мовлення – це звичка. Як відомо, для формування звички потрібно близько 20 днів. Спробуй протягом цього часу поспостерігати за собою, як пишеш й говориш, вчись помічати власні помилки.

        Слухай українську музику, переглядай українські фільми.

Сподіваємось, що ці поради стануть тобі в нагоді і ти ще не раз повернешся до цього посту!

Будь грамотним! Покращуй своє життя і світ навколо!



Немає коментарів:

Дописати коментар