УВАГА! ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС ДИТЯЧОГО МАЛЮНКУ «ВІЛЬНЮСУ — 700»!

 

Серед багатьох європейських країн, які підтримали Україну під час війни, була Литовська Республіка. Вона не тільки стала її потужним голосом на міжнародній арені, але й захисником української культури у цей нелегкий для нашої країни час, адже підтримка є незамінним важелем для сталого розвитку у багатьох сферах, у тому числі й культурній.

І сьогодні Національна бібліотека України для дітей оголосила Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку «Вільнюсу — 700» з нагоди відзначення 700-річчя від дня заснування столиці Литовської Республіки. Цей захід проводиться за ініціативи Посольства Литовської Республіки в Україні, спільно з Національною спілкою художників України, Українською асоціацією працівників бібліотек для дітей.

Участь у Конкурсі беруть діти з України віком до 18 років у 3-х вікових категоріях:

дошкільники та учні 1-4 класів;

учні 5-7 класів;

учні 8-11 класів.

На Конкурс у кожній віковій категорії приймаються індивідуальні роботи, а також колективні, виконані виключно колективами творчих художніх студій та бібліотечних клубів за інтересами.

Конкурс проводиться з 25 січня по 1 червня 2023 року у три тури:

першийз 25 січня по 31 березняна місцевому рівні у бібліотеках територіальних громад області;

другийз 1 по 20 квітняна обласному рівні в обласних бібліотеках для дітей;

третій (підсумковий) — з 21 квітня по 1 червняна загальнодержавному рівні у Національній бібліотеці України для дітей.

Учасники Конкурсу кожної вікової групи готують оригінальні малюнки, виконані будь-якими художніми засобами і техніками, формату А-3, які відповідають темі Конкурсу та містять авторське бачення щодо культурного, історичного, традиційного розмаїття міста Вільнюс.

Отже, чекаємо на ваші малюнки до 31 березня 2023 року включно.

Бажаємо натхнення та успіху!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар