РОМАНТИЧНІ ЛИСТІВКИ

День святого Валентина є неофіційним святом усіх закоханих, яке пройшло крізь століття, і сьогодні широко відзначається у всьому світі.  14 лютого почали відзначати в Європі з XIII століття, в США – з 1777 року, а до України це свято прийшло лише у середині 90-х  років.

Хоча свято закоханих більш романтичне, проте подарунки та традиції його святкування у різних країнах різняться. Наприклад, у Франції найкращим подарунком у цей день вважають ювелірні прикраси і коштовності, а в Данії – засушені білі квіти. В Італії свято називається солодким днем, тому італійці дарують один одному солодощі та торти, прикрашені сердечками. У Фінляндії 14 лютого називають Днем друга, тому у цей день фіни вітають зі святом не тільки своїх коханих, але й кращих друзів.

Цікаві факти про 14 лютого:

*14 лютого співпадає з низкою інших свят та знаменних дат. Так, цього дня святкують Міжнародний день дарування книг і День комп'ютерника, а також день заснування YouTube.

*В американському штаті Небраска є місто Валентин. Багато хто вважає, що місто назвали з нагоди першого потяга, який прибув сюди саме 14 лютого.

*Символом Дня закоханих є червоні троянди. За приблизними підрахунками, щороку у переддень свята та 14 лютого у світі продається приблизно 50 мільйонів троянд.

*Найпершою валентинкою в світі вважається записка, відправлена герцогом Орлеанським ​​ в 1415 році своїй дружині. Це було віршоване любовне послання. Одна з тодішніх "валентинок" нині зберігається в Британському Музеї.

 

А зараз, наші юні читачі, пропонуємо вам зробіти 3D валентинку і подарувати її своїм друзям! Для творчості вам потрібні: папір червоного та білого кольорів, клей, ножиці, стрічка та чудовий майстер-клас, на який переходьте за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=mEkJT8yV0q0

   З нагоди Дня  закоханих від нашої постійної читачки Симової Поліни  ми отримали яскраві валентинки з природного матеріалу! Дякуємо за подарунки!


 





Немає коментарів:

Дописати коментар