Міжнародний день подяки рослинам


Уявляєш, 13 квітня - Міжнародний день подяки рослинам!  Ти про такий чув? Хоча, без сумнівів, без рослин інші живі істоти на планеті Земля існувати б не змогли. Ми в буквальному сенсі зобов’язані їм кожним своїм подихом. Рослини – це  чисте повітря, їжа, ліки, одежа, матеріал для будівництва, а також джерело натхнення.

Розводити корисні рослини людина почала дуже давно, ще у кам’яному віці. Спочатку люди збирали те, що давала природа та що можна було вживати в їжу – плоди, листя, насіння. Пізніше почали зберігати окремі види дерев, чагарників, трав. Потім виникло примітивне землеробство, коли люди почали розкидати насіння корисних рослин і збирати врожай.

Важливу роль рослин в нашому житті важко недооцінити.

А тепер, любий читачу, пропонуємо тобі ознайомитись з цікавими фактами.

Цікавинки про рослини:

  • Найдавніші рослини на нашій планеті — морські водорості.
  • Найдовші коріння виявлені в дикого фікуса з Південної Африки. Вони досягли 120 м.
  • Перша рослина, яка розцвіла й дала насіння в космосі, де немає гравітації, — арабідопсис. Життєвий цикл цієї рослини становить усього 40 днів.
  • Найміцнішими вважаються листя гігантської водяної лілії, яка росте в Амазонці. На них може спокійно сидіти маленька дитина.
  • Кущ картоплі, уражений колорадським жуком, розсипає пахучі речовини, які приваблюють хижого клопа. І ця комаха охоче йде на допомогу картоплі, оскільки колорадські жуки - її улюблена їжа.
  • Якщо ви поставите квітку у воду, що містить чорнило, вона може стати синьою або чорною!
  • В Індії росте рослина під місцевою назвою «обмани шлунок». З’ївши 1–2 листочки з цього дерева, людина відчуває ситість упродовж цілого тижня. І хоча листя калір-канди не містять цінних поживних речовин, вони здатні створювати ілюзію ситості.

   Хочеш дізнатися історію походження овочів, які щодня бачиш на своєму столі? Тоді мерщій переходь за посиланням http://vsviti.com.ua/interesting/food/86681  

А тепер нумо грати! Спробуй відгадати рослину за картинкою. Цікаво? Скоріше починай!

👉https://docs.google.com/presentation/d/1yH4AnlXuORoE8PyyHyif2Z2fkdqpGEE4Sx_dt7MR_wc/edit?usp=sharing
 

Немає коментарів:

Дописати коментар