Танець вічний, як любов

 

Коли людина вперше замислилася про те, що хвилювання, почуття та емоції можна виразити за допомогою жестів та рухів, вона почала танцювати. Первісні люди передавали один одному радощі та печалі за допомогою свого тіла. Танцем молилися, раділи, гнівалися, готувались до війни, оплакували померлих та зустрічали новонароджених. А потім взяли в руки вуглик та почали все це малювати спочатку на склепіннях печер та на березовій корі, а потім на папірусах та паперових холстах.
        Печерна людина малювала невмілими та грубими штрихами переважно ритуальні пляски, які виконувалися  племенами разом з шаманами навколо вогнищ. Як тільки люди переселились в житла, побудовані з дерева та каменю, то почали прикрашати стіни домівок картинами. А вмілі художники спробували перенести всю красоту та магію танцю на папір. Чи вийшло у них це?

На це питання ти зможеш відповісти, познайомившись з виставкою-вернісажем «Танець вічний, як любов», оформленою до Міжнародного дня танцю в Центральній дитячій бібліотеці у відділі мистецтв.




А тепер, читайлику, подивись відео, де танець різних часів зображено на картинах відомих художників

Ознайомитись з історією Міжнародного дня танцю ти зможеш за посиланням

https://znaj.ua/popcorn/mizhnarodnyj-den-tancyu-29-kvitnya-istoriya-svyata

Щиро вітаємо всіх, хто не уявляє свого життя без танцю. Рухайтесь, виражайте себе, живіть в ритмі танцю!


Немає коментарів:

Дописати коментар